New GBS – Sarayaku, Ecuador

Skolbyggnad

We welcome our new Global Buddy School in Sarayaku, which lies in the Ecuadorian rain forest.

I Ecuadors regnskog, i byn Sarayaku, finns vår nya Global Buddy School. Dit går inga vägar utan man når byn med kanot eller litet flygplan. Sarayaku betyder majsfloden och närmaste stad heter Pujo. Tack vare solpaneler (när de fungerar) får man electricitet och tillgång till Internet.

Byn med omnejd består av cirka 2000 invånare. Indianerna pratar kitchua och spanska.

Ecuador har skolplikt men den gäller inte i regnskogen. Ledningen i byn har som mål att alla barn skall gå i skolan men barnen behövs också i det dagliga arbetet. Många barn bor dessutom en bra bit utanför byn. Skolan har idag 75 elever.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *